'Cup of Nations Basketbol' Turnuvası Başladı

Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2016, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Cup of Nation Basketball" turnuvası 14 Aralık 2015 tarihinde, saat 17:00'de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı'nda gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından oynanan İran – Kamerun maçı ile başladı.

Turnuvada açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, tüm sporculara başarılar dileyerek turnuvanın centilmence geçmesi ve herhangi bir sakatlık yaşanmaması temennisinde bulundu. Turnuva açılışına DAÜ Tanıtım İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Mali İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.

25 Aralık 2015 tarihine kadar DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı'nda devam edecek olan turnuvada bu yıl 13 erkek ve 11 kadın takımı mücadele edecek. Dostluk ve arkadaşlığın da geliştirilmesi amaçlanan söz konusu turnuvada erkekler ve kadınlar iki ayrı grupta mücadele edecek. Erkekler A grubunda 7 takım (Türkiye, İran, Kamerun, Pakistan, Mısır, Ürdün, Suriye), Erkekler B grubunda ise 6 takım (Kazakistan, Filistin, KKTC, Zimbabve, Lübnan, Nijerya) yer alıyor. A grubu kadınlarda 6 takım (Rusya, Kazakistan, KKTC, İran, Suriye, Svaziland Krallığı), B gurubunda ise 5 takım (Mısır, Filistin, Türkiye, Zimbabve, Nijerya) mücadele edecek.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çapraz eşleşme yöntemi ile bir üst turda elemeye dayalı mücadeleye devam edecekler. Organizasyonun kapanış gecesinde üçüncülük – dördüncülük ve şampiyonluk maçları oynanacak.

14 Aralık 2015 tarihinde oynanan maçlarda alınan sonuçlar:

İran - Kamerun : 12-14 (erkek)

Nijerya- Filistin: 11-9 (kadın)

Filistin – Mısır: 13-10 (erkek)

KKTC – İran : 14-5 (kadın)

Suriye – Ürdün: 20-17 (erkek)

Rusya – Kazakistan : 7-8 (kadın)

KKTC- Filistin: 13-15 (erkek)

Nijerya – Zimbabve: 37 -9 (erkek)

15 Aralık 2015 tarihinde oynanan maçlarda alınan sonuçlar:

Kazakistan – Lübnan 12-25 (erkek)

Suriye - Svaziland Krallığı: 0-20 (kadın)