Skip Navigation LinksNews0204-3804
Tüm Haberleri Göster

DAÜ "Cup of Nation Basketball" Turnuvası Tamamlandı

DAÜ "Cup of Nation Basketball" Turnuvası Tamamlandı
Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2016, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Cup of Nation Basketball” turnuvası DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanan final maçlarının ardından sona erdi. 28 Kasım 2016 tarihinde başlayan turnuvada bu yıl 13 erkek ve 8 kadın takımı mücadele etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu final maçları sonucuna göre kadınlarda Nijerya, erkeklerde ise KKTC “Cup of Nation Basketbol” turnuvası şampiyonu oldu.

Erkeklerde final maçı KKTC ve Lübnan (25-15) arasında oynanırken, üçüncülük maçı Filistin ve Ruanda (27-21) takımları arasında oynandı. Erkeklerde KKTC’nin birinci olduğu maç sonuçlarına göre Lübnan ikinci, Filistin üçüncü, Ruanda ise dördüncü olarak turnuvayı tamamladı. Kadınlarda final maçı Nijerya ve Türkiye (13-12) arasında oynanırken, üçüncülük maçı Filistin ve KKTC (20-0) arasında oynandı. Maç sonuçlarına göre turnuvada kadınlarda Nijerya birinci gelirken, Türkiye ikinci, Filistin üçüncü, KKTC ise dördüncü oldu.

Gecede ayrıca Ruanda en centilmen erkek takımı, Nijerya en centilmen kadın takımı, Patrick İradukonda (Ruanda) smaç şampiyonu ve 3 sayı şampiyonu, Gloria Daniel Essein (Nijerya) en iyi kadın oyuncu, Hande Yuna (Türkiye) serbest atış şampiyonu, Alice Level (Filistin) sayı kraliçesi, Oktay Küri ise sayı kralı seçilerek ödül almaya hak kazandı.  

Gerçekleştirilen ödül töreninde ödüller DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Öğrenci İşleri Eşgüdüm Görevlisi Doç. Dr. Derviş Subaşı ve Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu tarafından verildi.

DAÜ Web Siteleri