Skip Navigation LinksNews0204-3804
Tüm Haberleri Göster

DAÜ'de 'Cup Of Nations Basketball' Turnuvası Tamamlandı

DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2016, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Cup of Nation Basketball" turnuvası DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı'nda oynanan final maçlarının ardından tamamlandı. 14 Aralık 215 tarihinde başlayan turnuvada bu yıl 13 erkek ve 11 kadın takımı mücadele etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu final maçları sonucuna göre kadınlarda KKTC, erkeklerde ise Filistin "Cup of Nation Basketbol" turnuvası şampiyonu oldu.

Erkeklerde final maçı Filistin ve Nijerya (27-24) arasında oynanırken üçüncülük maçı Suriye ve Türkiye (7-27) takımları arasında oynandı. Erkeklerde Filistin'in birinci olduğu maç sonuçlarına göre Nijerya ikinci, Türkiye üçüncü, Suriye ise dördüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Kadınlarda final maçı KKTC ile Türkiye (17-14) arasında oynanırken üçüncülük maçı Nijerya ve Kazakistan (26-9) arasında oynandı. Maç sonuçlarına göre turnuvada kadınlarda KKTC birinci gelirken Türkiye ikinci, Nijerya üçüncü ve Kazakistan dördüncü oldu. Gerçekleştirilen ödül töreninde ödüller DAÜ Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Öğrenci İşleri Eşgüdüm Görevlisi Doç. Dr. Derviş Subaşı ve Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu tarafından verildi.

Gecede ayrıca Khanled Bibi (Ürdün) sayı kralı, Merve Nesin (KKTC) sayı kraliçesi, Ehap Hayek (Filistin) en değerli erkek oyuncu, Gülnaz Konysbuyara (Kazakistan) en değerli kadın oyuncu, Özge Öztürk (Türkiye) serbest atış şampiyonu, Sael Qasem (Filistin) smaç şampiyonu, Uğur Nalbant (Türkiye) 3 sayı şampiyonu, Walid Safar (Lübnan) en centilmen erkek oyuncu, Maria Kurenkova (Rusya) en centilmen kadın oyuncu, İran en centilmen kadın takım ve Zimbabve en centilmen erkek takım seçilerek ödül almaya hak kazandılar.

DAÜ Web Siteleri