Skip Navigation LinksNews0204-3804
Tüm Haberleri Göster

DAÜ'de "Cup of Nation Basketball" Turnuvası Başladı

DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2016, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Cup of Nation Basketball” turnuvası 28 Kasım 2016 Pazartesi günü, saat 17:00’de, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ardından oynanan Ürdün – Filistin maçı ile başladı.

Turnuvada açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, turnuvaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Esas amacın sporla birlikte ülkeler arası dostlukları pekiştirmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tanova, turnuvanın centilmence geçmesi dileklerinde bulundu. DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden ise konuşmasında tüm sporculara başarılar dileyerek, keyifli bir turnuva olmasını temenni etti.

8 Aralık 2016 tarihine kadar DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda devam edecek olan turnuvada bu yıl 13 erkek ve 8 kadın takımı mücadele edecek. Dostluk ve arkadaşlığın da geliştirilmesi amaçlanan söz konusu turnuvada erkekler dört ayrı grupta, kadınlar ise iki ayrı grupta mücadele edecek. Erkekler A grubunda Suriye, KKTC, Lübnan ve Türkiye, Erkekler B grubunda Ruanda, Filistin ve Ürdün, Erkekler C grubunda Zimbabve, Kamerun ve Mısır ve Erkekler D grubunda İran, Nijerya ve Srilanka yer alıyor. A grubu kadınlarda Filistin, Zimbabve, Rusya ve KKTC, B grubunda ise Türkiye, Suriye, İran ve Nijerya mücadele edecek.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çapraz eşleşme yöntemi ile bir üst turda elemeye dayalı mücadeleye devam edecekler. Organizasyonun kapanış gecesinde üçüncülük – dördüncülük ve şampiyonluk maçları oynanacak.

Turnuvada 5 Aralık 2016 Pazartesi günü, erkeklerde Lübnan – Zimbabve, Filistin – İran, Kamerun – KKTC ve Nijerya – Ruanda arasında çeyrek final karşılaşmaları oynanacak. Kadınlarda ise 7 Aralık 2016 Çarşamba günü, KKTC – Nijerya ve Türkiye – Filistin takımları yarı final maçları yer alacak. 

28 Kasım 2016 tarihinde oynanan maçlarda alınan sonuçlar:

Ürdün – Filistin : 12 – 17 (erkek)
Rusya – KKTC: 6 – 26 (kadın)
Zimbabve – Kamerun: 16 – 20 (erkek)
Türkiye – Suriye: 20 – 0 (kadın)
Suriye – KKTC: 11 – 26 (erkek)
İran – Nijerya: 16 – 29 (erkek)
Lübnan – Türkiye: 20 – 26 (erkek)

1 Aralık 2016 tarihinde oynanan maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Ürdün – Ruanda : 17 – 19 (erkek)
Suriye – Lübnan: 16 – 43 (erkek)
Türkiye – KKTC: 12 – 15 (erkek)
Türkiye – İran: 17 – 13 (kadın)
Nijerya – Suriye: 20 – 0 (kadın) 

DAÜ Web Siteleri