Skip Navigation LinksNews0204-3804
Tüm Haberleri Göster

KKTC Üniversiteleri DAÜ'deki "Spor Festivali"nde Buluştu

KKTC Üniversiteleri DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2016, Çarşamba

Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Büyükelçisi Sayın Derya Kanbay’ın himayelerinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’de bulunan üniversitelerin katılımı ile düzenlenen Spor Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Üniversiteler arası iletişimi güçlendirmek ve spor aracılığıyla işbirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen Spor Festivali, 27 Kasım 2016 Pazar günü, saat 09:30’da, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda başladı ve gün boyu devam etti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Final Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden sporcuların katıldığı festival kapsamında tenis, futsal ve atletizm alanlarında yarışlar düzenlendi.

Açılışta konuşan DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, “Spor Festivali” kapsamında amaçlarının spor aracılığıyla KKTC üniversitelerini birleştirmek ve dostlukları pekiştirmek olduğunu kaydetti. Katılan tüm üniversitelere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Özden, yarışların keyifli ve dostluk içerisinde geçmesi dileklerinde bulundu. 

Gün boyunca devam eden festivalde futsal alanında erkekler iki grup, kadınlar tek grup, tenis alanında tekli ve çiftli maçlar, atletizm alanında uzun atlama, cirit atma, 800 metre, 100 metre ve 4x100 bayrak yarışı kategorilerinde yarışlar gerçekleştirildi. Yarışlar sonunda DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özden, Rektörlük Koordinatörü Doç. Dr. Derviş Subaşı ve Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu tarafından katılan üniversitelere teşekkür plaketi, teşekkür belgesi ve t-shirt takdim edildi. 

DAÜ Web Siteleri